Bahan-bahan: 1 sudu kecil |
mentega |
300 g |
bayam,
dihiris |
200 g |
cendawan
butang, dihiris |
4biji |
telur(sama ada gred A/B) |
1 sudu kecil |
Ajinomoto/MAGGI CukupRasa/serbuk perasa |
2 sudu kecil |
mentega |
1. Panaskan mentega dalam kuali dan
gorengkan cendawan hingga lembut dan bayam menjadi layu
2. Kemudian pukul telur danAjinomoto/MAGGI CukupRasa/mana2 serbuk perasa dalam mangkuk
3. Panaskan mentega dalam kuali pada
suhu sederhana. Masukkan telur dan masak sehingga seminit atau hingga bahagian
bawah telur dadar mulai masak
4. Angkat cendawan dan bayam, letakkan
pada atas separuh daripada bancuhan telur tersebut
5. Akhir sekali lipatkan sebelah telur
ke atas isinya
Jeng..jeng dah siap..resipi malas maskulin..hahaha...
0 ulasan:
Catat Ulasan